Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Europa

Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/www/travelogues.dk/libraries/joomla/html/parameter.php on line 512

Europa

Perpignan

Perpignan (på catalansk : Perpinyà) er en kommune og by i Frankrig beliggende i departementet Pyrénées-Orientales og i regionen Languedoc-Roussillon. Internt i Pyrénées Orientales ligger Perpignan i området Roussillon, hvori det er hovedby.

Som tidligere kontinental hovedstad for Kongeriget Mallorca danner Perpignan la catalane[1] bro mellem den Iberiske halvø og Sydfrankrig. Indbyggerne i Perpignan hedder på fransk: Perpignanais/Perpignanaise og på catalansk: Perpinyanesos/Perpinyanencs.

Byen ligger få kilometer fra den franske Rivierra og kun 30 km fra den spanske grænse. Perpignan er en katalansk by med lidt over 100.000 indbyggere. Lejligheden ligger kun få minutters gang fra den gamle bydel, hvor der findes mange spændende restauranter samt alle former for butikker. Her oser det af atmosfære. Flere gange ugentlig er der store loppemarkeder. Byen byder også på mange museer, teatre, biografer og markeder.

Turen kort fortalt.

Lad mig dog lige slå det hele fast, at vi havde siddet lidt klemt i Mormor og morfars bil hele vejen til Perpignan. Vi havde to  stop-over, et i Freiburg Tyskland og i en mindre omkring Orange på derned, og stedet hvor vi boede ved Orange var sådan lidt motel-agtigt, og minsandten om vi ikke var så pokkers heldige at finde et par ultra fede svømmebriller under vores alles fælles seng ved ankomst, så jo jo rengøringen havde da helt klar været i alle hjørner på dette værelse, men pyt, vi skulle jo bare overnatte.

Efter et par døgn under vejs nåede vi endelig frem til vores campingplads.Det var dog ikke i selve Perpignan vi boede, men i turistbyen, Canet Plage. Vi skulle bo på Camping Mar Estang.

Cypern er den største ø i den østlige del af Middelhavet og ligger syd for Tyrkiet. De to største bjergkæder er Pentadaktylos mod nord og Troodos i den centrale og sydvestlige del af øen, med den frugtbare Messaoriaslette midtimellem.

Cypern har længe udgjort et knudepunkt mellem Europa, Asien og Afrika og bærer stadig præg af en lang række civilisationer - romerske teatre og villaer, byzantinske kirker og klostre, borge fra korsriddertiden og forhistoriske bosteder.

Læs mere: Cypern

Skotland 2008

Efteråret 2008, skal jeg på en virksomhedstur med firmaet TJ Transmission, hvor jeg stod i lærer, så her kan du læse om turen til det fantastiske land, Skotland

Med afrejse fra København den medio november gik turen til Glenrothes i Skotland, hvor hele TJ Transmissions medarbejderstab, med undtagelse af et par stykker, som skulle holde forretningen i gang i Danmark, fik lejlighed til at se, hvordan de forskellige kabler produceres.

Læs mere: Skotland 2008