Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Luxor

Luxor

Luxor

Luxor, her finder man det rigtige Egypten, og man mærker næsten historien puste dig i nakken...!!

Tag en slentretur gennem historien, se de dragende og mystiske kongegrave, oplev de enorme templer, udforsk den eksotiske basar, og nyd solnedgangen over Nilen, bjergene, de grønne sukkerrørsmarker og den gyldne ørken – her hvor Ægypten er allersmukkest.
Intet andet sted i verden findes så stor en koncentration af oldtids-monumenter. Luxor var gudernes og faraonernes hovedstad i godt 500 år, og mere end noget andet sted i Ægypten har man i Luxor bogstaveligt talt en fornemmelse af at vandre gennem historien
I Luxor har hver en søjle, hver hieroglyf og hver eneste grav en historie at fortælle.

Vestbredden af Nilen blev i faraonisk tid betragtet som de dødes land. Her, hvor solen forsvandt bag bjergene, lod faraonerne deres grave udhugge i klipperne i Kongernes Dal. Gravene skulle sikre evigt liv, og de blev fyldt med magiske formularer, farverige billeder og rige gravgaver.
Dronningerne og prinserne blev begravet i Dronningernes dal, og også adelsmændene og arbejderne havde deres gravområder. Gravene er mere end 3000 år gamle, men farverne er så klare, som var det i går at maleren efterlod sit sidste penselstrøg.

Neden for bjergene opførte kongerne mægtige gravtempler, hvoraf mange fortsat er forbløffende velbevarede. Den kvindelige farao Hatsepsuts lod  godt 1450 år før vor tidsregning sit gravmonument opføre som et smukt terrassetempel hugget ud i den rå klippe, og hun anlagde en botanisk have neden for templet. Ikke langt fra Hatsepsuts tempel står også de enorme Memnonkolosser og vogter over Nildalen

Ophold i Luxor

Jeg har været i Luxor to gange og jeg må sige at byen har en fantastisk charme, og så er der til og med masser af historie knyttet til byen, hvilket helt sikkert gør den meget attraktiv. Man skal dog heller ikke glemme befolkningen som bor, det er dem der også gør sit til at man føler sig hjemme i den "lille" by, hvor hestedrocherne kører rundt i byen som taxier, og det er både hyggeligt og billigt på denne måde, og så er et besøg ved havnefronten og basarerne om aftenen et must for den besøgende. 

Første gang jeg besøgte byen, var i forbindelse med en studietur, og her boede jeg på Mövenpick hotellet som ligger på en lille ø, lidt uden for selve Luxor. Et ganske godt hotel, som har perfekt beliggenhed. Herfra kan man tage hotellets egen båd indtil til selve Luxor, eller blive ved det lille anløb og se den smukke solnedgang til lyden af klassisk musik. Helt suverænt sted, og så skal man jo slet ikke glemme at spise rigeligt af deres is...Mövenpick uhmmm!!

{flike}