Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Canet Plage 2007

Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/www/travelogues.dk/libraries/joomla/html/parameter.php on line 512

Perpignan

Info om Canet Plage, Perpignan

Kilometervis af fine sandstrande, et bagland, der rejser sig op mod udløbere af Centralmassivet og Pyrenæerne. Languedoc-Roussillon er et skønt område, der slænger sig under den næsten evige sol.

Languedoc-Roussillon er et kontrastfyldt område med forskellige betagende seværdigheder. Camargue er saltets og dyreavlens område.

Canet Plage ligger ikke langt fra Perpignan, hovedstaden i Roussillon.


Der lægges en stor indsats i at bevare den kulturelle arv, lige fra skelettet af den ældste europæer (- 450.000 år!) til Picasso, Matisse og Chagall, der alle har ladet sig inspirere af charmen og det vidunderlige lys fra den Katalanske kyst.
Kystlinen er præget af vidunderlige sandstrande og små fjorde, og er smukt indrammet af de pyrenæiske bjerge. Canet Plage har over 325 dage med sol pr. år, en marina med plads til over 1000 både, 9 km. af den bedste badestrand og tilbyder dig alle de sportsaktiviteter og former for underholdning der er med til sikre dig en god ferie.
I Canet Plage gøres meget for at beskytte miljøet, og stranden er derfor blevet tildelt det blå miljøflag.

Lidt om turen til Canet Plage

Ja men vores tur tager sådan set udgangspunkt i Canet Plage, som ligger i området Languedoc-Roussillon, ud til det skønne middehav, men inden da ligger der godt 2000 kilometer motorvej foran os, og med stopovers som vi jeg også kommer nærmere ind på. Vi forlod vore kære Danmark en meget sen torsdag aften/nat, for at tage turen godt ned igennem Tyskerland, hvor i skulle et hurtigt smut forbi Metzingen, som ligger lidt syd for Stuttgart- her finder man simpelthen en by som består af outlet butikker fra diverse modeskabere, lad mig i glæng nævne Hugo Boss, Diesel, St. Oliver, Levi's, Puma etc. Der kan være en del penge at sparer, hvis man mere eller mindre godt ved at der skal købes nye skjorter til klædeskabet, men en del varer kan sikkert godt købes herhjemme på udsalg. jeg må dog nok erkende at man nok let kan lade sig lokke til at bruge lidt penge.

Efter 3-4 timer i Metzingen, var vores næste destination og overnatningssted Haus Am Wald, som ligger i en lille flække lidt syd for Freiburg, og vi kom dertil klokken næsten midnat, efter at vi havde kørt rundt i 1,5 timer for bare at finde det, grunden til vores sene ankomst var ganske enkelt den at vi havde holdt i kø i godt en time på autobahnen.

Næste morgen hoppede vi igen ind i svigerfars og mors Audi, for denne gang at stikke mod Frankrig og syden sol og varme. Vi nåede til Avignon omkring 18 tiden og vi fandt et spøjst sted at overnatte, vi kunne nok godt ha nået til Canet Plage samme dag, men vi havde først vores mobilhome fra søndag kl. 1600. Så vi tog altså denne overnatning på vejen, og sikke et værelse. Vi bookede et stort fælles værelse, hvor vi alle 5 kunne sove, og ja det holdte da også fint nok, men det værelse var jo simpelthen som at flytte ind i en barak, det stod 2 x dob. seng og så 2 enkelte på rad og række, og i den ene af sengene fandt Lena et par yderst fede svømmebriller under det ene lagen, og så kan man jo ikke helt lade være med at tænke om rengøringen var helt ok...lad det stå i det uvisse.

Canet Plage et Rousillon

Så blev det søndag og vi kunne så kommer til vores destination, hvor det i øvrigt blæste en halv pelikan. Vi fik vores lille "hus" omkring klokken 16.00 og fik pakket vores ting ud, inden vi så endelig fik sat os ned på vores terrasse for et nøde en kølig pils, vand etc.

De næste 12 dage skulle dette være vores domæne, og vi fik rigtigt hygget os på vores terrasse, men også indenfor, da været i denne periode af året åbenbart ikke skulle være med os hele tiden, faktisk havde vi kun 4 reelle dage på stranden/poolen resten af tiden blæste det for meget eller solen var ganske enkelt gemt væk at store skyer på himlen..øv øv, men hva' gør man så, men multishoppe da bare ind de fede store indkøbscentre, og bringe så meget mad, vin øl sodavand med hjem til køleskabet som overhovedet muligt, vi skulle da nødigt sulte eller tørste. Lille Clara hun fik iden til at gå med at lege på legepladsen, sit soppebasin, og se krumme, hvis altså ikke vi lige spillede bold uden for på vores lille vej.

{flike}