Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Cote de Azur 2012

Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/www/travelogues.dk/libraries/joomla/html/parameter.php on line 512

Agay, Cote de Azur 2012

Sommerferie Cote de Azur, Agay

Afrejse fra Danmark med snuden imod det sydfranske, så er vi klar til årets sommerferie. Vi fløj med Norwegian ned til Nice, og efter 2.20 min i luften er vi ankommet og skal have vores baggage, så vi kan komme videre ud og få vores limousine, en lækker ny Polo...dammnnn der var kun lige akkurat plads til vores baggage og ikke mere. Helt super alt sammen, nu skulle vi bare ha kørt os alle til camping Estrel, ved Agay bugten som ligger ca 20 min kørsel fra Frejus/ St. Raphael, hvis man da altså ikke lige glemmer ledningen til vores GPS i privaten...gud hvor er det bare godt husket Buller, nå men det blev så lige til en lille omvej i det fine vejr med 2 børn der lige skulle kaste op under vejs!

Vi fandt dog pladsen, og fik tjekket ind, så vi kunne få vores mobilehome Eksclusivo, av for den mand, der er da godt nok ikke lige den plads i vognen som vi helt regnede med, men pyt, vi skal jo bare bo her i 18 dage. Vognen er ganske fin, og helt ny som vi da også havde fået lovning på, men varmen den var der da, vejret var super godt 30 gr. og vognen var jo ved at smelte. Efter vi fik pakket en smule ud, så vi kunne få vores sommertøj på, så kunne vi godt lige kører ud for at handle, men det blev "desværre" til en tur til Frejus, hvor det velkendte store supermarked Carrefour ligger, vi brændte da også lige 110€ af på lidt godt til køleskabet. Tilbage til Agay og vores mobilehome så vi kunne pakke ud og komme i seng, alle var trætte og trængte bare til lidt søvn.

Onsdag den 20. Juni, stod vi op kl 900, og fik lavet os noget morgenmad, og så klædte vi ellers om til lidt badning, men vejret var ikke helt i top denne formiddag, så der kom faktisk lidt dryp fra himlen, så vi besluttede faktisk at køre en tur til Frejus, så,vi kunne få købt lidt mere ind, og ikke mindst forsøge at finde en ledning til vores GPS, men så heldig skulle vi ikke være, det ender sku nok med at vi må købe en ny, for ellers så bliver der krig i bilen uden en elektronisk vejviser.

Her er de steder vi besøgt på vores tur:

Ile de Porquerolles

Oplev en helt speciel ø ud for den franske middelhavskyst. Ile-de-Porquerolles er den største og nærmeste af de tre øer, der udgør Iles d’Hyères, beliggende ca. 20 minutters sejlads ud for byen Hyères. Det er ikke muligt at medbringe bil, men i havnebyen Porquerolles kan man leje cykler. Ile-de-Porquerolles er en subtropisk ø med en frodig vegetation, mange mimosetræer, store pinjeskove og skønne, hvide sandstrande.

Øen byder på flere fine vandre/cykelruter med vekslende stigninger – som er tilgængelige for alle (45 min.-2 timer). Man møder en utrolig duft fra alle olivenlundene, citron-træerne og lavendlerne. Der er grønne vinmarker med dugfriske og sukkersøde vindruer, og her hersker en dejlig ro og fred.

Port Grimaud

Port Grimaud er Frankrigs svar på Venedig med kanaler og snævre kajgader. Et rigtigt tilløbsstykke, som bestemt er et besøg hver. Her ligger tillige en hel del restauranter.

Antibes

Rivieraens tredjestørste by. Den gamle bydel i Antibes er yderst interessant med markedshal, flot lystbådehavn, Picasso museum.

Antibes blev grundlagt af grækerne under navnet Antipolis ”byen overfor”, og her menes overfor en anden græsk by, Nikaia, som i dag går under navnet Nice.

Desværre er der ikke længere noget tilbage, der minder en om denne tidlige periode bortset fra nogle enkelte genstande, som nu befinder sig på bymuseet.

Vieil Antibes, den gamle bydel, er uden tvivl den største seværdighed i byen.

Den er yderst interessant. Den gamle bydel ligger helt ud til vandet syd for havnen. Det er også her man finder Château Grimaldi, som huser Musée Picasso.

Frejus

Er næsten vokset helt sammen med nabobyen St. Raphaël. I Fréjus finder man en karakteristisk fransk strandpromenade med hyggelige, små caféer og et væld af restauranter, barer og diskoteker, som syder af liv hver aften. Lystbådehavnen i Fréjus er det naturlige samlingspunkt om aftenen.

Her er ægte stemning og atmosfære. Der findes desuden en del romerske minder i byen, bl.a. en mindre arena, der stadig bruges til koncerter og tyrefægtninger. I Fréjus finder man desuden en stor forlystelsespark med vandland.

St. Raphaël

St-Raphaël var allerede i romertiden et yndet feriested, hvor velhavende familier slog sig ned i nærheden af det moderne kasino.

I 1799 indskrev St-Raphaël sig i historien, da Napoleon efter et sejrrigt togt til Egypten steg i land her. Ved havnen står der et pyramideformet monument til minde om Napoleons landgang.

Nice

Hovedbyen i departementet Alpes Maritimes, Frankrigs femtestørste by og den vigtigste by ved rivieraen. Berømt for sin smukke beliggenhed ved Baie des Anges og omgivet af bjerge. Nice byder først og fremmest på en meget interessant, gammel bydel, den smukke strandpromenade Promenade des Anglais, det moderne kunstmuseum samt Chagall og Matisse museer.

Villa Ephrussi de Rothschild

Her på den allersmukkeste plet på halvøen med en formidabel udsigt til begge sider af kysten ligger Villa Ephrussi de Rothschild.

Det var et kvindeligt medlem af den stenrige Rothschild familie, Beatrix de Rothschild, der i 1895 besluttede at opføre en italiensk-inspireret villa med en stor have til på dette sted.

Haven er formelt udformet foran huset med blandt andet et stort dominerende springvand, men den udvikler sig til at blive mere og mere uformel med slyngede stier blandt skyggefulde træer og masser af spændende udsigtspunkter.

Tourrettes

Tourrettes er en fredelig by, som bestemt er et besøg værd.

Det er en typisk bjerglandsby med smalle gader og gyder, gamle middelalderlige stenhuse og skyggefulde pladser. Øverst i byen på Place de l’Horloge finder man et firkantet klokketårn, som er den sidste rest fra Château des seigneurs de Villeneuve, som herskede over byen fra begyndelsen af det 13. århundrede og frem til revolutionen. Herfra er der en fantastisk udsigt udover det omkringliggende landskab og med Esterel bjergene langt ude i horisonten. I byen finder man desuden et kapel, Chapelle des Pénitents, som blev grundlagt af munkene fra Lérins øerne udfor Cannes.

Cannes

Den mest mondæne by ved den franske riviera med den lange, elegante strandpromenade La Croisette og det luksuriøse Hotel Carlton. Ud for Cannes finder man den lille øgruppe, Îles de Lérins, som omfatter øerne Ste Marguerite og St-Honoret. To meget charmerende småøer med blomstrende flora. Ste Marguerite, som er den første af de to øer, er næsten dækket af fyrreskov. Den er især kendt, fordi det var her ”Manden med jernmasken”, hvis sande identitet ikke kendes den dag i dag, sad indespærret.

På St-Honoret ligger der et meget flot gammelt kloster fra det 11. århundrede. St-Honoret var før i tiden et religiøst centrum for hele Sydeuropa og ejede det meste af jorden langs middelhavskysten, herunder Cannes. Der bor stadig munke på øen.

St. Tropez

Oprindeligt et lille, ubetydeligt fiskerleje, indtil Brigitte Bardot, Françoise Sagan og andre berømtheder i 1950’erne opdagede stedet og i årene efter trak hele jetsettet med sig. Dette usædvanlige feriested tiltrækker i højsæsonen i august omkring 80.000 turister. Byen er på trods af det store cirkus om sommeren bestemt en oplevelse værd.

Agay

Agay, som er et af de smukkest beliggende steder på Côte d’Azur mellem Cap Dramont og la pointe de la Baumette, er den naturlige indgangsport til Esterel kysten. Den tilbyder tre meget fine sandstrande samt et område anlagt i terrasser, hvorfra der er adgang til havet via klipperne. Agay har pga. sin fantastiske beliggenhed tiltrukket et utal af kunstnere i tidernes løb, herunder blandt andre: forfatterne Guy de Maupassant og Saint-Exupér

{flike}