Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Grækenland

Grækenland

Grækenland

Grækenland er et af de rigeste lande i verden, hvad angår turistattraktioner. Ægæerhavets perle kan byde på en lang række historiske skatte, men kan samtidig friste med de skønneste strande, det klareste grønne vand, og de mest charmerende øer man kan forestille sig. Er man historisk og kulturelt interesseret er Grækenland et mekka. Er man til bade- og daseferie er det et paradis.

Grækenland er et tørt og bjergrigt land. Fastlandet grænser op til Albanien, Makedonien og Bulgarien i nord, mens en østlig spids rammer Tyrkiet. Ellers består landet af små og større øer, hvoraf mange ligger i Ægæerhavet mod øst. Den vestlige del af Grækenland går ud til Det Ioniske Hav, mens den sydlige del, hvor blandt andet den store ferieø Kreta ligger, er begunstiget med Middelhavet. Der er varmt i Grækenland fra april til oktober, og det kan blive meget tørt om sommeren.

Seværdigheder

Byen Paleohora (Kreta)
Paleohora er en lille by på Kretas vestkyst. Byen blev opdaget af en flok hippier i 60'erne. Det vendte op og ned på tilværelsen for den lille fiskerby, der ikke længere var en stille og anonym oase. Men byen er stadig attraktiv, fordi den har bevaret sin afslappende atmosfære.

Knossos paladset (Kreta)
Hvis man er på Kreta, kommer man ikke udenom Knossos. Det imponerende palads ligger udenfor Kretas største by, Iraklio og er en af de mest betagende seværdigheder på Kreta.

Akropolis ruinerne (Athen)
Er man i Athen, kommer man ikke udenom Akropolis. Her ligger ruinerne fra Parthenon templet, og resterne af Gudernes 2400 år gamle by kan ses fra stort set alle steder i hovedstaden. I år 510 før Kristi fødsel forudså Oraklet i Delfi, at Akropolis skulle blive gudernes by, og herefter begyndte man at bygge templerne, som man kan se ruinerne af i dag. Et betagende syn.

Den gamle bydel Plaka (Athen)
Plaka er den gamle græske bydel, der ligger i den nordøstlige ende ved Akropolis. Her kan man få en fornemmelse af, hvordan det gamle Grækenland så ud, og man kan gå på opdagelse i de smalle gyder. Den labyrintiske bydel har bevaret sin charme på trods af masseturismen.

Byen Aghios Nicolaos (Grækenland)
Aghios Nicolaos har knap 10.000 indbyggere og er en af Kretas mere attraktive byer. Her er perfekt klima, lækre strande og et kosmopolitisk liv. Der sker en masse i byen døgnet rundt, og der er især gang i den i sommerperioden, hvor flere festivaler afholdes i byen.

Korsfarernes Slot (Rhodos og Kos)
I det 14. århundrede byggede korsfarerne dette fantastiske slot, der ligger i Rhodos by. Slottet ligger i den gamle bydel og er et fantastisk bygningsværk, som mange turister på Rhodos lægger vejen forbi. Den gamle bydel er omkranset af en bymur

{flike}