Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Kreta 2003

Kreta 2003

Kreta 2003

For mit vedkommende har jeg tilbage i 95 været rejseleder på Kreta, den gang var det dog på øens østlige side det foregik, i den tid boede jeg i den hyggelige havneby Agios Nicholaos. Så det var da ikke helt uforståeligt at jeg glædede mig til gensynet med den smukke ø i det dejlige middelhav.

Denne gang var det lidt af en afbudsrejse, som et lille plaster på såret, nu da rejsen til Afrika blev fravalgt, og som senere gik til Cuba. Vi- min kæreste og svigerforældre købte en billig tur til Chania med Tyrkiet Eksperten, og for bare 1500 spir kunne vi komme af sted i en uge, at vi så skulle flyve på vandvittige tidspunkter er så en hel anden sag.

Vi ankom til vores hotel på en sen nat, og luften var lidt kold, sommeren var ikke helt kommet til Kreta her sidst i maj anno 2003, men bare tanken om at skulle slappe af og køre på scooter i en uge, var yderst tiltalende. Indkvartering fandt sted og vi lagde os straks til at sove, så vi kunne komme nogenlunde tidligt op næste morgen til dejligt morgenmad på balkonen..ah og dog vi kunne dårligt sidde der med en pilsner, så vi blev indenfor i Søren og Jannes lejlighed, de havde jo radio, og hvad er bedre en græsk musik, frisk kaffe, og frisk morgenbrød.

De første dage gik med hygge i ”vores” by Kato Stalos og i Chania by, hvor tiden blev brugt til at snuse rundt i forretninger og restaurationer, ja og en god is nede ved den hyggelige strandpromenade i Chania, så har jeg da vist ikke sagt for meget omkring dette! SÅ kom dagen hvor vi skulle ud og finde billigst og bedst scooter, så Søren og undertegnede brugte lidt ferietid, og fandt os 2 dejlige køretøjer. De resulterede så i at vi alle tog os en god lang køretur, igennem det billedskønne græske landskab.

Det endte faktisk med at vi den ene dag kørte helt til Elafonísi, en lille ø som ligger ca. 52 km sydvest fra Chania. Her finder man næsten lagune lignende strande, hvor sandet til tider nærmest har et smukt rosa skær. De fleste opfatter selv stranden som Elafonísi, men det er faktisk øen som kan nås til fods igennem knæhøjt vand. Turen dertil var måske ikke lige helt så kort som ventet, og det kan da ellers godt være at Lena var træt af at køre rundt på de kretanske landeveje, det var ellers til trods for at vi ellers gjorde stop en del gange. Lad mig dog lige slå fast at det er en yderst billedskøn tur.

Da vi havde lejet scooteren i en 4 dages tid, ja så var det jo så også vores intention at bruge disse pragteksemplarer af motorkøretøjer, så vi gav den gas og kørte godt rundt på kysten til som Platanias, Agia Marina, men også et stykke ind i landet til plateu’et ved Anópolis, hvor naturen omkring dig bliver smukkere og mere afvekslet end man ser det på kysten. Gør dig selv en stor tjeneste, lej bil, scooter eller cykle og kør rundt i området ved Chania, der er godt potentiale for flotte billeder.

{flike}