Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Italien

Italien info

Italien

Italien består af 20 regioner, og hver region er opdelt i provinser, som så er opdelt i kommuner. Det er en geografisk såvel som politisk og administrativ inddeling.

Mange grænser har en meget lang historie, og de følger ofte de tidligere hertugdømmers og middelalderlige bystaters positioner.
På denne hjemmeside er det meste af indholdet orienteret efter landets regioner, fra nord til syd.

Italien strækker sig fra Alpernes gletsjere ned til Nordafrikas breddegrader, og høje bjerge følger hele halvøens ryg, som har en lang og varieret kyst. Man kan naturligvis ikke tale om et enkelt "italiensk klima".

Et alpint klima med sne og minusgrader i vintermånederne er fremherskende i Alperne og på Appenninernes øvre højdedrag.

Posletten karakteriseres af tågedis og fugt om vinteren og meget lummervarme somre.

Rivieraen (i Liguria-regionen) har milde vintre i forhold til det øvrige Norditalien.

Firenze og andre byer med tilsvarende beliggenhed har et typisk fastlandsklima med kolde vintre og varme somre.

Jo længere sydpå du kommer, desto varmere bliver det naturligvis, og selv om de elegante kvinder i Palermo bærer pels om vinteren, oplever man som dansker den sicilianske vinter som varm. Det er i og for sig bedre at tale om stabilitet; fra november til marts er vejret mere ustabilt. Hvis man er heldig, kan man gå i skjorteærmer midt på dagen i januar i Syditalien men også på Rivieraen. Er man mere uheldig, regner det og er småkoldt selv på Sicilien. Vælger man den absolutte lavsæson, hvor vejret er mest ustabilt, indebærer det naturligt nok klare fordele såsom lave priser og ingen køer på museerne, etc.

Generelt er årets sidste måneder de mest rige på nedbør.

Foråret kommer til Midtitalien omkring en måned tidligere end i Danmark, og efteråret lader vente på sig indtil slutningen af oktober.

Den klimamæssigt bedste periode til et besøg falder naturligvis sammen med højsæsonen og dermed også med de højeste priser og med mest trængsel. Som alternativ kan man vælge det "næstbedste klima" kombineret med en "mellemsæson". August bør undgås for den, som ønsker en aktiv ferie med sportsaktiviteter og i Syditalien generelt også for varmefølsomme personer.

Adriaterhavet

En ferie ved Adriaterhavet giver dig alle muligheder: Du kan holde en fantastisk badeferie på de fine sandstrande og i havet, prøve italienske specialiteter og forelske dig i denne bakkede region med de mange historiske minder og smukke landskaber. Her kan du slappe af, opdage nyt og nyde livet på alle årstider!

Som en afveksling til strandlivet i kystbyerne Jesolo, Rimini og Riccione kan du vælge mellem mange fascinerende udflugtsmål: Den unikke laguneby Venedig med de imponerende kunstskatte, Po-flodens forgrenede delta med dets fascinerende naturskuespil og de gamle kirker i de maleriske byer som Ravenna er alle et besøg værd. På denne kulturudflugt kan du holde en lille pause og styrke dig med en kop cappuccino og et lækkert panino.

Hvis du holder af god mad, så er regionen ved Adriaterhavet som overalt i Italien naturligvis det rigtige sted. De mange regionale specialiteter går lige fra det norditalienske kraftige køkken og de friske fiskeretter og alt godt fra havet ved kysten helt til de verdensberømte specialiteter som skinken fra Daniele del Friuli. Klassikeren blandt pastaopskrifterne er: spaghetti al vongole! Med et glas af de friske hvidvine og kraftige rødvine fra baglandet bliver dine feries sommeraftener til en perfekt nydelse!