Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Malta Fakta

Malta Fakta

Malta fakta

Billeje
Det er en god ide at leje en bil et par dage for på egen hånd at udforske Maltas spændende og utallige seværdigheder. Man kan med fordel bestille bilen hjemmefra og få den leveret på hotellet på den ønskede dag. Der er venstrekørsel på Malta. Minimumalder er 21 år, og maksimumalder er 75 år.


Drikkevand
Det anbefales at købe vand på flasker.


El
Elektriciteten på Malta er 240 volt. Stikkontakterne er til tre-bens-stik Medbring omformer eller køb én i et supermarked. Strømsvigt kan forekomme.


Golf
Der findes en 18-hullers golfbane, The Royal Malta Golf Course, par 68, tæt på Valletta. Ring og få oplyst priser, eller se hjemmesiden www.maltagolf.org


Indkøb
Guld- og sølvarbejder, keramik, glas, lædervarer, striktrøjer og kniplingsarbejde foruden briller.


Seværdigheder
Udbuddet af oplevelser til havs er meget stort og varieret med mulighed for skønne bådture, en-dags krydstogter, og sejl- og yachtcharterture. På Malta er der desuden udmærkede muligheder for at snorkle og dykke.
Besøg også de megalistiske templer fra 3.000 år f. Kr. i Tarxien syd for Valletta og det arkæologiske område Hagar Qim med dets forhistoriske tempel. I syd på et klippeplateau med udsigt over Middelhavet ligger den fredfyldte gamle hovedstad Mdina, der er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer med den fornemme Paulus-katadral i maltesisk barokstil. Besøg byen Mosta med dens særdeles store rundkirke, den smukke og yderst hyggelige fiskeby Marsaxlokk med de specielle farveglade fiskerbåde (Luzzus) med det magiske Osiris-øje som et levn fra fønikerne. Listen over seværdigheder er endnu længere..!


Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Malta.


Ud at spise
På Malta er der rig mulighed for at smage Middelhavets bedste fisk og skaldyr, ligesom der er et stort udbud af internationale restauranter - fx kinesiske, italienske, indiske og koreanske. De gode lokale restauranter serverer kødretter – blandt andet er kanin en specialitet. Rejselederne anbefaler gerne restauranter, der lever op til gæsternes ønsker. En god middag med en flaske vin koster cirka kr. 400,- for to personer.


Valuta
1 euro = kr. 7,45 (oktober 2007). Alle internationale kreditkort modtages overalt. Man kan hæve kontanter i hæveautomater. Det koster et gebyr på cirka kr. 30,- pr. gang.

Øvrigt
Flere swimmingpools på Malta har saltvand.