Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Portugal

Portugal

Portugal

Lidt om Portugal

De fleste der rejser til Portugal, skynder sig ofte ud til de dejlige sandstrande, smukke klippefyldte kyster og Algarves velplejede golfbaner. Men inde i landet bag sydkysten ligger Vesteuropas mindst udforskede hjørne: Et land med de barske landskaber, forfinede byer, gammeldags bondesamfund og vidt forskellige traditioner.
De ti millioner indbyggere taler deres eget sprog, følger deres egne, helt specielle kulturelle traditioner og har en århundredgammel historie i stolt uafhængighed og mistillid til nabolandet Spanien. Fra de  barske  øvre dele af Douro-dalen kommer Portugals berømteste produkt - portvin- fra stejle vinmarker i terrasser hugget ud i bjergsiderne.

Nordportugal

I det nordlige Portugal finder man en smuk og meget spændende egn med hyggelige byer og masser af vingårde med tilhørende maleriske vinmarker på bakkeskråningerne, hvor blandt andet den liflige vinho verde (den grønne vin) dyrkes.

Porto

Porto er den største by i Nordportugal og Portugals næststørste. Det er en livlig handelsby, der først og fremmest er kendt for sin portvinsproduktion og for storhedstiden under søfarernes gyldne epoke. Byen er delt af Douro-floden, fra hvis bred små farverige etagehuse klynger sig til skråningerne. Ude i den travle flod ses de karakteristiske slanke sejlskibe, bacos rabelos, med store vintønder til pynt på dækkene. De blev tidligere benyttet til at fragte portvinen fra vingårdene i baglandet ned til Porto. Nu til dags bruges de til sightseeing og mini-krydstogter. I bydelen Vila Nova de Gaia lige ved den imponerende Dom Luis-bro ligger alle de store portvinshuse skulder ved skulder, og mange af dem byder gerne på en lille rundvisning og smagsprøver af både den røde og hvide portvin.

Området mellem Portugals to største byer, Lissabon og Porto, byder på en perlerække af interessante, historiske byer og små charmerende fiskersamfund, hvor gamle traditioner stadig holdes i hævd.

De bedste sandstrande

Her ligger også en 280 km lang kyststrækning med nogle af landets bedste badestrande, der stort set er ukendte for turister.

Obidos - Coimbra - Fatima

Fra Lissabon er der blot en god times kørsel til middelalderbyen Obidos, hvis 13 meter høje bymure omgiver den gamle bydel, som er erklæret nationalt monument. Med de vidunderlige, pittoreske gader kranset af farvestrålende huse med gotiske døre og vinduer, de strålende hvide kirker og blomsterfloret regnes byen for en af Europas mest romantiske middelalderbyer. På bredden af Mondego-floden ligger Coimbra, der er en af Europas ældste universitetsbyer, og i dag sætter de mere end 20.000 studerende deres livlige præg på den gamle by. Den hellige by, Fatima, hvor Jomfru Maria i 1917 viste sig for 3 små hyrdebørn er på linje med Lourdes i Frankrig og Santiago de Compostela i Spanien en af de mest betydningsfulde katolske pilgrimsbyer i Europa.

{flike}