Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Spanien

Spanien

Spanien

Territoriet dækker 82% af den iberiske halvø samt de Baleariske og Canariske øer. De centrale dele af landet består af højslette. I nord udgør Pyrenæerbjergene den naturlige grænse mod Frankrig. I syd finder vi Béticas kæden. I den centrale del adskiller Sierras Centrales bjergkæden de to højsletter Castilla-León og Castilla-La Mancha. I Ebro dalen i nordøst ligger provinserne Cataluña, Valencia og Murcia. I syd ligger provinsen Andalucía i Guadalquivir dalen.

Flamenco, kunst, kultur, tyrefægtning, malerkunst, litteratur og sport. Spanien oser af seværdigheder og tilbud til turister, og det dejlige klima har gennem årtier virket som en kraftig magnet på turister fra især Nordeuropa. Spanien er dog meget mere end charterturisme og grisefester på Mallorca. Landet har en fantastisk og voldsom historie, og flere verdensberømte kunstnere fra Dalí til Picasso havde en stærk tilknytning til Spanien. Spanien byder på alt lige fra lækre badestrande ved Costa del Sol, grønne frodige landskaber i Baskerlandet til Gaudis eventyragtige arkitektur i Barcelona

De Baleariske Øer

De Baleariske øer kan besøges året rundt. Om sommeren er rigtig mange turister på øerne. Det tidlige forår er et godt tidspunkt. Her er turismen mere afdæmpet, men vejret er allerede varmt og strandene også dejlige. Menorca har nogle spændene historiske monumenter og tilbyder gode vandremuligheder. Vandremulighederne er dog endnu bedre på Mallorca i øens nordvestlige bjergområder. Desuden har øerne alt at byde på, når det handler om sport og et heftigt natteliv. Det heftigste natteliv finder man dog på Ibiza. Øen er plastret til med discoteker og barer, og de benyttes flittigt af især helt unge turister, der er taget på party-ferie.

De Kanariske Øer

De Kanariske Øer kan besøges året rundt, for vejret er altid godt. Fra december til februar er der dog ekstremt mange turister på øerne, og alting er derfor dyrere og mindre charmerende. Fra marts til maj finder man de billigste priser. Der afholdes masser af festivaler året rundt på De Kanariske Øer. I byen Palma på Gran Canaria er der en international musikfestival i januar og en operafestival i februar-marts. I oktober og november afholdes desuden en international filmfestival hvertandet år. I februar-marts er der karneval på øerne, og det tiltrækker et væld af mennesker, og festen står på i flere dage. Ellers er der gode muligheder for at dyrke sport på De Kanariske Øer, især vandsport.

{flike}