Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria

Om Gran Canaria 

De kanariske øer er en øgruppe der ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas nordvestkyst. Denne øgruppe består af 7 hovedøer, som er delt ind i 2 provinser :
- Las Palmas de Gran Canaria: med Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria
- Santa Cruz de Tenerife: med Tenerife, La Palma, La Gomera, og El Hierro.
Kanarieøerne tilhører Spanien, og de taler spansk. Indbyggerne er katolikker, der er kendt  for sin ærlighed og gæstfrihed.

Gran Canaria ligger ca. 1.250 km. fra det spanske fastland, der er 83 km. til Fuerteventura i øst, 62 km. til Tenerife i vest og 210 km. til den afrikanske kyst. Alle øerne er vulkanske og man har fastslået at alderen er fra 30 millioner år for de ældste (Lanzarote og Fuerteventura). Den yngste ø - El Hierro er kun "750 tusinde år".  Øerne har et samlet areal på 7447 km². 

Gran Canaria er øgruppens mest kendte, men kun den 3. største efter Tenerife og Fuerteventura. Det var her det store turisteventyr startede, først i Las Palmas, men senere rykkede det meste af turismen sydpå til det mere sol sikre vejr. Her har turismen efterhånden taget overhånd i de neonoplyste byer, men øen er faktisk ganske smuk og begiver man sig væk fra Playa del Inglés og Puerto Rico finder man ud af at Gran Canaria er andet end turistbyerne ved kysten.

Tag op i bjergene, op til idylliske landsbyer med palmer, høje bjerge med gigantiske canariske fyrretræer, vulkankratere og hvidkalkede huse i landsbyer mellem mandeltræer. Hvor juleroser og bougainvilleaer gror som buske, hvor klematis klatrer på væggene, hvor figenkaktus og agaver står side om side. Eller du kan tage en tur langs med den stejle vestkyst, eller en tur mod Pico de las Nieves midt på øen 1949 m.o.h.

Om mine turer.

Jeg har været på Gran Canaria over et par gange. Første gang var på en beskeden tur med mine venner Jesper og Torben. Ferien som sådan var jo bare en uge med pils og højt musik, om man kan beskrive det sådan. Så jeg vil egentlig ikke nævne så pokkers meget om turen, men blot gøre opmærksom på at der er rig mulighed for at gi' den gas i både Playa del Ingles og Puerto Rico.

Næste gang jeg tog til øen var i '94, hvor jeg havde til hensigt at bliveder i længere tid end bare den klassiske uge. Det var Jesper der igen "fulgte" mig derned. Det var med henblik på at få lidt hår på brystet og prøve noget nyt, at jeg valgte at tage til øen igen for en længere tid. Da jeg på dette tidspunkt arbejdede som bartender på Lalandia, ja så vill jeg gerne prøve kræfter med dette på Gran Canaria. Det gik dog ikke helt sådan- jeg lavede faktisk alt muligt andet, men mest nød jeg bare tiden

Værd at se

Puerto de Mogán

Dette er en charmerende fiskeby, hvor bygningerne ikke er mere end to - 3 etager. Den har udviklet sig til en trafik-fri landsby med farverige huse, designet i Middelhavets stil. Disse huse er adskilt af snævre gyder, der alle er smukt omkranset af små haver og altankasser beplantet med blomster, for det meste bougainvillaer, i alle farver.

Tejeda 

Tejeda er en lille bjerglandsby, der ligger ved siden af det populære "Cruz de Tejeda" (Tejeda Krydset), som er en stor sten kors på en bjergside i 1580 meters højde.

Korset markerer Gran Canarias Centrum. Det er en populær turist attraktion, omgivet af restauranter, barer og souvenir butikker.

Agaete  

Agaete som også kaldes den hvidkalkede by ligger midt i et af øens frodigste områder med kokospalmer, sukkerrør, kaffetræer og mange frugttræer  - bl.a. avocado, appelsiner, mango og papaya.

Puerto de Las Nieves er en typisk spansk fiskerby, fuld af en malerisk charme. Den blev meget populær blandt turister, siden der blev åbnet en færgerute til Santa Cruz de Tenerife.

Teror  

Teror er en gammel Canarisk by. Til forskel fra, hvad navnet betyder, er det faktisk en dejlig lille by, fredelig og meget charmerende.

Den er kendt som "byen med balkonerne", på grund af de mange smukt udskårne, hvide balkoner, der er udstillet på husene hele vejen gennem byen. Det er typisk for de Canariske huse i denne region.

Et af byens mest interessante træk er Basilica Kirken Nuestra Señora del Pino. Den ligger lige i byens centrum, og blev bygget tilbage i 1700-tallet. Det er et meget imponerende bygningsværk.

Øens religiøse centrum, og den fjerde største by. Kendt for Fyrretræs Madonnaen. Traditionen siger, at hun i 1400 tallet reddede byen fra en slem tørke, og hun har siden dengang været byens hovedhelgen. I kirken finder man et skatteskrin fyldt med gaver til Fyrretræs Madonnaen.

Turen op til Teror er en oplevelse i sig selv. I takt med at man passerer gennem bjergene ad snævre, snoede veje (kantet med Eukalyptus træer), vil man have fantastiske udsigter udover landskabet. Man vil også komme forbi mange små landsbyer på vejen.


{flike}