Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Tyskland

Tyskland

Tyskland

Tyskland, officielt Forbundsrepublikken Tyskland (tysk: Bundesrepublik Deutschland) er en føderal stat bestående af 16 delstater beliggende i det vestlige Mellemeuropa. Landet grænser i nord op til Danmark, i vest til Frankrig, Luxembourg, Belgien og Holland, i syd til Schweiz og Østrig og i øst igen til Østrig samt til Tjekkiet og Polen. Hovedstaden er Berlin.

Som nationalstat blev Tyskland først samlet i 1871, mens den nuværende stat er en fortsættelse af den vesttyske forbundsrepublik fra 1949. I 1990 blev det tidligere DDR indlemmet i forbundsrepublikken som de fem nye, østtyske delstater.

Med sin centrale beliggenhed har Tyskland haft en afgørende indflydelse på Europas historie. I dag er landet med sine 83 millioner indbyggere det folkerigeste i EU. Tysklands økonomi er også den største i EU og den tredjestørste på verdensplan. Som verdens største eksportnation anses landet for motoren i europæisk økonomi. Landet er bl.a. en vigtig aktør i G8 og NATO.

Berlin

Som verdensby midt i kontinentet, kreativ og pulserende som aldrig før og et trækplaster for millioner af besøgende, som metropol for et åbent, internationalt og gæstfrit land repræsenterer Berlin i dag et nyt Tyskland, som verden ikke har kendt til tidligere. Munter, løssluppen, en gang imellem lidt fræk, tolerant og med en afslappet lethed. „Ganz Berlin ist eine Wolke“ (Hele Berlin er en sky): Den gamle talemåde passer stadigvæk, og nok bedre end nogensinde før.

Europas kreative metropol: Fra klassisk til flippet.
Regenter er kommet og gået, men Berlin har bestået og oplever i dag, mere end 20 år efter murens fald, en ny storhedstid. Kreativ hovedstad, eldorado for kunstnere fra hele verden, teaterby, modeby, designby, musikby – og meget mere. Selv om byens ændring ses mest tydeligt i bl.a. arkitekturen, for eksempel på Potsdamer Platz, et dristigt, storladent monument over postmodernismen, er det dog nok dets kreative klima, dets skabende ånd, dets rast- og hvileløse vilje til formgivning, der karakteriserer det nye Berlin bedst. Berlin har altid været kreativ, både på preusserkongernes tid og i de „gyldne 20'ere“; teater, dans, litteratur, kabaret, musik, maleri – enhver kunstform og kunst i enhver form har præget byen i årtier og århundreder.

 {flike}