Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Heidelberg

Heidelberg

Heidelberg

Om Heidelberg

Millioner af gæster fra hele verden lader sig hvert år inspirere af den unge by med den lange historie. Men i Tysklands ældste universitetsby har videnskaben også altid spillet en selvstændig og betydningsfyld rolle, og Heidelberg gælder som en af de mest fremtrædende videnskabsbyer i Tyskland. Romantisk og idyllisk, kosmopolitisk og dynamisk – uden besvær forener Heidelberg formentlige modsætninger: Myte og moderne tid.
Over den gamle bydel troner Heidelbergs verdensberømte slot. På filosofvejen (Philosophenweg) med den eventyrlige udsigt over byen har mange digtere, tænkere og lærde gået tur. Den gamle bydel vækker fortiden til live, og i sidegyderne venter historiske og moderne kostbarheder på at blive opdaget.

Slottet i Heidelberg

På det middelalderlige borganlægs areal rejser ruinen af Heidelbergs slot sig den dag i dag højt over den gamle bydels gyder og maleriske virvar af hustage. Her findes arkitektoniske levn fra gotikken og renæssancen. Også slotshaven (Schlossgarten), verdens største vinfad ”Großes Fass” og det enestående apoteksmuseum er seværdige.

Den gamle bydel og den gamle bro (Alte Brücke)

Den gamle bydel med de talrige gyder har en fortryllende, romantisk charme. Hovedgaden (Hauptstraße) er en af Europas smukkeste gågader og indkøbsstrøg, og i studenterbyen Heidelberg er giver det unge miljø livstegn fra sig overalt med værtshuse og barer. En del af bymuren er bevaret som middelalderlig broport. De tidligere udgaver af nutidens gamle bro (Alte Brücke) bestod af træ. Da den konstant blev ødelagt af oversvømmelser, is eller ildebrande, lod kurfyrsten Karl Theodor den nuværende stenbro opføre (1786-1788).

Universitetet

Den 24. juni 1712 lagdes grundstenen til Tysklands ældste universitet, bygningen, der i dag huser det "Gamle universitet". ”Løvebrønden" (Löwenbrunnen) på forpladsen er et populært samlingssted. I studenterkachotten bag universitetet afsonede de studerende deres småforseelser mellem 1778 og 1914.

Vores ophold

Vi havde 2 dejlige dage i Heidelberg, hvor vi brugte tiden med at shoppe lidt rundt i de hyggelige gader, men samtidig var der er også tor aktivitet i gaderne, og der ulmer et fantatisk lebens. Byen tilbyder et stort udvalg af hoteller, men ka nså selv vælge hvor tæt på centrum man ønsker at bo, men vi havde valgt at bo på Accor Hotels som ligger lige op og ned af togstationen, det er dog ikke noget man mærker, så det kan sagtens anbefales at bo der. Men den centrale del er naturligvis en del mere hyggelig at bo i, men sikekrt også lidt dyrere.

{flike}