Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Guide til håndbagage-regler på fly

Guide til håndbagage-regler på fly

 

Fra fem kilo til alt, hvad du kan slæbe og selv få op i bagagehylden – her er en guide til 39 flyselskabers håndbagage-regler.
Een storbyferie er tit lig med en sådan rejse, hvor man dropper den indtjekkede bagage og nøjes med håndbagagen, for man skal jo ofte kun være væk et par dage.

Men så melder sig spørgsmålet: Hvor meget – eller hvor lidt – må man så have med som håndbagage?
Det er der ikke noget enkelt svar på, for det afhænger af det enkelte flyselskabs regler.
Nogle selskaber har fast vægtgrænse for kabinekufferten eller »den store taske«, og derudover kan man medbringe små håndtasker, laptoptasker og kameraer i tasker.

Andre selskaber har en vægtgrænse for den samlede mængde af håndbagage, mens andre igen pointerer, at man kun tillader et enkelt stykke håndbagage, så der skal man huske også at have plads til håndtaske eller laptop-taske i kabinekufferten.
Der er selskaber, som slet ikke har vægtgrænser, men en regel om, at det skal være inden for »rimelighedens grænse«, og at man i øvrigt selv skal kunne løfte håndbagagen op i bagagehylden i flyet.

Og så er der charterselskaberne, som regner håndbagagens vægt med i det samlede antal kilo bagage, den enkelte må have gratis med, typisk 20 kilo.

Har man ikke sat sig ind i de aktuelle regler, kan man risikere at få »frataget« sin håndbagage, som så bliver tjekket ind som almindelig bagage. Måske endda med krav om betaling for overvægt, eller for lavprisselskabernes vedkommende krav om betaling for indtjekket bagage, hvilket ofte er ekstra dyrt, når det ikke er »bestilt og betalt« samtidig med, at man har købt sin billet.

Summa summarum: Det er en god idé at vide, hvor meget håndbagage, man må have med på rejsen.

Læs mere på Rejseliv.dk