Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Fem svimlende sky-barer i Bangkok

Fem svimlende sky-barer i Bangkok

 

Det kan diskuteres, om det er den høje beliggenhed eller mængden af promiller, som gør én svag i knæene på Bangkoks populære sky-barer. Tjek selv på et eller flere af disse steder.

1. Hele horisonten rundt
Hvad: ThreeSixty Lounge
Hvor: 123 Charoennakorn Rd, Klongsan
Højde: 32.etage
Info:bangkok.hilton.com

»Vi bliver tit spurgt, om baren også roterer, men så plejer vi at sige, at det kommer an på, hvor mange drinks man har fået,« smiler tjeneren på Millenium Hilton Bangkoks sky-bar, for det gør baren nemlig ikke – i hvert fald ikke som følge af noget mekanisk. Baren er opkaldt efter 360 graders panoramudsigten i den UFO-lignende tilbygning på toppen af hotellet, som ligger på venstre side af Chao Praya-floden og dermed har hele byen for sine fødder. Den er åben for både hotellets gæster og dem, der kommer udefra – mestendels et voksent, sofistikeret publikum.

Efter elevator-turen skal man lige igennem executive-loungen med gratis drinks, inden man går få trin op til sky-barens moderne elegance med lyst læder og skrånende vinduer, og et omfattende menukort med internationale tapas og opfindsomme cocktails. ThreeSixty Lounges signatur-drink, »360«, består af citrus-vodka, Grand Marnier og blå curacao, men ellers er Bellini til 150 kr. meget populært i solnedgangstimen mellem 18 og 19, og så går det ellers løs med blød jazz fra kl. 21 og til lukketid kl. 01. Der er en mere afslappet terrassebar lige udenfor, hvor man også kan sidde, men her er udsigten ikke lige så spektakulær.


2. Rock’n’roll

Hvad: Cloud47
Hvor: Silom Road ved Soi Pipat
Højde: 47.etage
Info: thecloud47.com

Der er fuld gang i den på scenen i det store rå lokale med betonpiller og neonkunst, hvor et lokalt band spiller cover-versioner af populær international pop og rock fra kl. 20, mens et overvejende ungt publikum lytter stående, sidder ved de små high tech-borde eller får et slag billard ved det grønne klæde midt i det hele. Cloud47 er en anderledes sky-bar end de fleste, fordi look’et er mindre prætentiøst end på mange af byens andre. Publikum er mere blandet af thai og udlændinge, og dresscoden absolut casual, men stadig trendy.

Baren ligger i øverste halvdel af en kontorbygning, United Center, og etagen blev oprindelig brugt som ryge-rum for de ansatte. Den er delvis overdækket, så den også kan fungere i regn og blæst, men ellers er den 180 grader åbne terrasse med udsigt den naturlige magnet for de fleste gæster mellem kl. 17 og 24. Bartenderne er vilde med at lave alle mulige Absolut Vodka-drinks til 60 kr., men det mest populære er lokale og internationale øl til det halve. Foretrækker man et glas (årgangs)vin, har de en mere eksklusiv to-etagers bar, Uncorked, i et tårn indeni sky-baren, hvor de også serverer udmærket thai-mad og -snacks til 500 forskellige vine på kortet.

Nærmeste BTS-station: Saladaeng.


3. Femstjernet udsigt

Hvad: Hi So
Hvor: 2 Sathorn Road, Bangrak
Højde: 29.etage

Det var Sirocco på Le Bua Hotel og Vertigo på Banyan Tree Hotel, der startede trenden med de højtbeliggende barer . Begge har formået at bevare renommé’et som byens mest eksklusive, også på grund af beliggenheden på 63. etage, men Hotel Sofitel So Bangkok prøver at gøre dem kunsten efter med Hi So, der ligger i forlængelse af deres Park Society restaurant. Det er primært forretningsfolk, hotelgæster og fastboende udlændinge, som frekventerer den mellem kl. 19 og kl. 23, og hotellet forventer en dresscode af alle, så det passer til et fem-stjernet luksushotel designet af den franske modemand Christian Lacroix.

Man kan sagtens nyde en drink og tapas (fra 200 kr.) i restauranten, vis det skulle regne eller blæse, men suset er selvfølgelig at sidde ude på den åbne terrasse, der svævende skyder sig skråt ud fra den lineæremoderne bygning i glas og stål med en fantastisk udsigt til Lumphini-parken og Bangkoks flimrende skyline, mens man nyder en øl til 50 kr. eller en cocktail til 70 kr. Indimellem kommer også lokale kändisser, og vil man ligesom dem være lidt i fred, kan man få mere privatliv en etage op på Hi So Cabana, hvor man for 100 kr. lejer en delvis afskærmet alkove med sidde/liggepladser.

Nærmeste MRT-station: Lumphini.


4. Privat taghave

Hvad: Above Eleven
Hvor: Sukhumvit Soi 11
Højde: 33.-35. etage

De er sådan set ligeglade med, hvor varmt og lummert det kan være i Bangkok. Selv om dresscoden er semi-casual, håndhæver Above Eleven reglen om, at mænds shorts skal være by-agtige og skoene lukkede, hvis de vil ind her, men inspirationen til indretningen er ellers klart gardenparty. Temaet er hentet i Central Park og private taghaver i New York på alle tre etager af sky-baren øverst i lejlighedskomplekset Frasier Suites. Den kan være lidt svær at finde, men man går ind fra bagsiden af bygningen og mødes i lobbyenaf et natur-tema. Det er videreført i indretningen af den selvstændige bar med græs og stiliserede træer, stole i teak som trillebøre og 1960er-agtige i grønt metal.

Der er 180 grader fugleøjeperspektiv på Bangkoks party-kvarter og de store shoppingmalls; ikke mindst fra den netop nyåbnede Gramercy Park-udvidelse øverst oppe. Gæsterne kommer for at nyde de meget opfindsomme cocktails til ca. 60 kr. mellem kl.18 og kl. 02, mange baseret på japansk sake og sydamerikansk brandy, øl fra hele verden eller en shandy til 40 kr. Baren er også blevet populær på sit japansk-peruvianske fusionskøkken, der primært serverer småretter fra 80 kr., men også kan klare en decideret middag.

Nærmeste BTS-station: Nana.


5. Drinks på tre etager

Hvad: Octave
Hvor: 2 Sukhumvit Soi 57
Højde: 45.-47.etage
Info: myclubmarriott.com

Det er ikke stedet for dem med højdeskræk, hvis man vil have 360 graders-udsigten på toppen af det moderne-elegante Marriott Hotel Sukhumvit. Eneste faste holdepunkt her på øverste etage er den cirkelformede, neonblå bar og så de mange borde og stole, hvor man kan nyde de dulmende drinks til pulserende rock, for hele vejen rundt er der kun en meter pansret glas mellem gæster og det offentlige rum 47 etager over gadeniveau. Lige nedenunder ligger den aflange balkon-bar, som er delvis overdækket, men der er stadig masser af udsigt til byens skyskrabere, kraner og templer. Også her er rigeligt med siddepladser, som ellers kan være en mangelvare på mange af byens andre sky-barer.

Den bar, man først stifter bekendtskab med, har en mere afslappet og blød lounge-stemning med musik, der passer til, og en indretning, som er i forlængelse af hotellets øvrige New York-inspirerede stil med et twist af thai i form af mønstret keramik på hylderne. Menukortet er overskueligt, men stadig innovativt, som for eksempel en »Bangkok 572, safran-vodka med champagne, til 65 kr., men man kan også få lokal øl fra 30 kr.til at skylle asiatiske tapas og alt godt fra havet ned med fra kl. 18 til 01.

Nærmeste BTS-station: Thong Lor.

 

Nyhed er hentet fra Rejseliv.dk