Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Otte rejseapps, der gør ferien nemmere

Otte rejseapps, der gør ferien nemmere

Der er digitale guider, og så er der apps, som man kan fylde i sin smartphone, og som gør det nemmere og sjovere at være på rejse.

Hotel Tonight

Pris: Gratis

Platform: iPhone og Android

Udvikler: dealBase corp

På roadtrip i USA og ikke lige til det der med at have booket hotel i forvejen, for man ved jo aldrig, hvor man er, når aftenen falder på? Spontan ferie er festlig, knapt så festligt er det, når man skal cruise rundt fra hotel til hotel – eller surfe rundt på diverse hotellers mere eller mindre smartphone-venlige hjemmesider for at finde ud af, om der er ledigt denne aften, og hvad det koster. 

Med app’en Hotel Tonight kan man søge – OG booke – ledige hotelværelser til samme dag/nat. Ofte med store besparelser (fordi hotellerne ikke er kommet af med værelserne til normalpris). 

App’en er udviklet til USA, men også London, Toronto og Vancouver er repræsenteret, ligesom flere og flere lufthavne) er med på listen.  

Instagram

Pris: Gratis

Platform: iPhone og Android

Udvikler: Burbn Inc. 

Instagram er en af verdens mest populære kamera-apps. Som i al sin enkelhed går ud på, at man med sin smartphone kan tage et billede tilført en af utallige effekter – fra 70er-look over sort-hvid – eller, og det er især her, Rejseliv begejstres, når man har taget billedet. Smart, for hvem når lige at vurdere, om et givent motiv ville gøre sig bedst i orange skær eller suppleret med skygger, inden man knipser? 

Oven i hatten kan man i Instagram tagge, hvor i verden billedet er taget – og selvfølgelig dele det med omverdenen. 


Dropbox

Pris: Gratis

Platform: iPhone og Android

Udvikler: Dropbox

De fleste kender formentlig allerede Dropbox, som er et af verdens mest populære cyber-lagerrum til billeder, film og filer. For de endnu uindviede er Dropbox den verden, hvor man uploader billeder og film og dokumenter og har adgang til dem fra hvor som helst. Gratis. (Op til en vis mængde). 

Med Dropbox app’en kan man nemt og hurtigt uploade og lige så hurtigt bladre i sine filer og billeder (samt dem, andre har delt med en.) 

Skyscanner

Pris: Gratis

Platform: iPhone, Android, Windows Phone

Udvikler: Skyscanner Limited

Man kan godt åbne en netside med en rejsesøgemaskine på sin smartphone, men søgningen bliver bare så meget hurtigere og nemmere og mere overskuelig, når man laver sin søgning på en app, der er udviklet lige præcis til dét. 

Man søger på destinationer og en given måned, hvorefter man får en oversigt over prisen hver dag i en periode på otte dage, så man lynhurtigt kan se, hvilken dag, det er billigt at rejse. App’en sammenligner over 1.000 flyselskaber og rejsebureauer og viser desuden samtlige fly-muligheder (altså inklusive dem med rigtig mange mellemlandinger). 

Man kan ikke booke billetterne direkte, men ryger via et link videre til et booking-site.  

The Weather Channel

Pris: Gratis

Platform: iPhone, Android, Windows Phone

Udvikler: Skyscanner Limited

Vejret har rigtig stor betydning for rigtig mange, når de holder ferie. På The Weather Channel kan man være konstateret opdateret på temperatur, vind (-retning og hastighed), chance (eller risiko) for nedbør. For detalje­nørderne er der også info om uv-indeks, fugtighed, sigtbarhed og tryk. 

For hver by, man har tilføjet, kan man se vejret lige nu, time-for-time, 36 timer frem samt ti dage frem.  

Wifi finder (jiwire)

Pris: Gratis

Platform: iPhone og Android

Udvikler: JiWire Inc. 

Ganske vist søger ens smartphone selv efter tilgængelige netværk, alligevel kan de fleste formentlig godt se fordelen i en app, der på et kort eller en liste fortæller, hvor de nærmeste hotspots ligger, hvor langt der er fra hvor man er, og hvordan man kommer dertil. 

Man kan sortere efter gratis netværk og dem, der koster penge, ligesom man kan vælge kun at søge efter f.eks. barer, hoteller, butikker, caféer, osv.  

Flightboard

Pris: 24 kr. 

Platform: iPhone og Android

Udvikler: Mobiata LLC

Hvornår lander flyet, hvornår letter det? Vil man gerne være opdateret på, hvornår et givent fly lander i en given lufthavn, kan man downloade app’en til den specifikke lufthavn (hvis der er lavet en), men man kan også tjekke det på flightboard, som har ankomst- og afgangstider på fly fra 1.400 flyselskaber og i over 16.000 lufthavne rundt om i verden.

Den er supersimpelt opbygget, opdateres hvert 5. minut, og kan desuden bryste sig af at have vundet prisen som bedste rejseapp 2012 i den årlige Webby Awards.  

Converter

Pris: Gratis

Platform: iPhone

Udvikler: snAPP Delevelopment

Miles til kilometer, fahrenheit til celcius, gallons til liter. Længder, temperaturer, volumen og en række andre ting angives forskelligt afhængig af hvor i verden, man er. Og selv om man muligvis nogenlunde ved, hvor mange liter, der går på en gallon, er det ikke alle, der på et splitsekund kan omregne 62 fahrenheit til celsius. 

Der findes adskillige apps, der er opfundet for at konvertere. Denne er genial, fordi den dels har samlet alle tænkeligt, man kunne finde på at konvertere (også GB til bites og år til millisekunder), dels fordi den er så supersimpel – indtast tal og tryk ok. 

Rejsenyheder fra Rejseliv.dk