Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Laax

Chile

Lidt omkring Chile

De fleste tænker på diktatur, tortur og politiske forfølgelser, når Chile nævnes. Men Chile er i dag meget andet - her møder du måske de mest gæstfrie og åbne mennesker på det sydamerikanske kontinent og en natur, der ikke tåler sammenligning med andre steder i verden.

Den oprindelige befolkning bestod af sydamerikanske indianere, indtil landet blev erobret af Spanien i det 16. århundrede. Chile opnåede sin uafhængighed i 1818. Ved valget i 1970 kom Unidad Popular til magten, ledet af socialisten Salvador Allende. Han blev dræbt ved et militærkup tre år efter, og General Pinochet udråbte sig selv til præsident og statschef. Hans styre var præget af uro og brutalitet og måtte til sidst ophøre på grund af manglende opbakning i befolkningen. Chile har i dag konstitutionelt demokrati.

Landet strækker sig over 4.300 kilometer mellem Andes-bjergkæden og Stillehavet og måler kun 180 kilometer på det bredeste sted. Et langt smalt land hvor den nordligste by er Arica, og den sydligste by er Punta Arenas

Chile er de geografiske variationers land. På sine 800.000 kvadratkilometer byder landet på; Andesbjergenes sneklædte tinder, ørken, brede floder, vulkaner, smukke sandstrande, forrevne klipper og spektakulære fjorde og gletschere i syd. Det er et smukt land og et mekka for friluftsmennesker.

Chile har 14,8 millioner indbyggere, hvoraf omkring 4,5 millioner er bosiddende i og omkring Santiago. Sammenlagt er næsten 80 procent bosat i byerne.
Befolkningen er hovedsageligt mestizer - en blanding af europæisk og indiansk afstamning

{flike}