Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Maria Alm

Maria Alm Info

Maria Alm ligger smukt omgivet af store bjerge, tæt ved skiområderne Dienten, Hinterthal og Hintermoos som liftkortet også dækker. Maria Alm er en del af det store område Ski Amadé, hvilket betyder at liftkortet bl.a. også dækker områderne Wagrain, St. Johann, Bad Gastein og Schladming. En skiferie i Maria Alm passer godt til alle aldre og niveauer, og med 150 km pister, der strækker sig til en højde på 1.900 meter, får du ikke tid til at kede dig på skiferien.

 

Starten på skikarrieren

I perioden siden vinteren år 2000 hvor et dansk skirejsebureau for alvor lancerede Maria Alm i Danmark har tusindvis af danskere startet deres skikarriere i Alperne her, det primært fordi at i Maria Alm handler det ikke nær så meget om afterski som selve skiløbet. Hyggen i den østrigske by er ikke til at tage fejl af. En rolig by med flere muligheder for aktiviteter, bl.a. swimmingpool og tennisbaner. Det sidste år er området blevet specielt kendt for de mange børneaktiviteter, samt gode rabatmuligheder for børnene.

Børnevenlig skiferie i Maria Alm

I Maria Alm er der også mulighed for Dansk skiskole til børn og nybegyndere, og har du smag for off piste, eller vil du gerne lære det, så er det muligt med en certificeret bjergguide. Du kan med andre ord sagtens tage børnene med på og prøve alle sider af skiløbet mens skiskolen tager hånd om børnepasningen.

Byen

Et af byens kendetegn er det høje kirketårn, som rager 76 meter op i luften og er dermed det højeste tårn i hele Salzburgerland og bestemt et af byens kendetegn.

Maria Alm er en hyggelig by med 2.100 indbyggere, som gladeligt tager imod de mange skigæster, der hvert år tager på en skiferie til Maria Alm. Indenfor de sidste par år er byen specielt blevet kendt for sine mange børneaktiviteter. Det er her i Maria Alm at hele familien kan opleve den typiske hyggelige, østrigske stemning. Maria Alm byder også på få men gode shopping- og spisemuligheder.

Byen byder på så meget mere, her er også gode muligheder for afterskiing, som kan fortsætte langt ud på natten i byens diskoteker. Stemningen på Dengel Alm skal opleves, her er ægte østrigsk hygge og øl i metervis. Er der brug for mere byliv, så kan det anbefales at tage en tur til Saalfelden.

Skiområdet

Skiløbet starter i 800 meters højde og slutter omkring 1900 meter, hvor den højest beliggende bjergstation, Abergalm, ligger. Via den nye lift fra Hintermoos til Gabühel kan man nu køre på ski fra Aberg til Mühlbach og tilbage igen.

Skiområdet i selve Maria Alm består af 2 skiområder. Det lille lokale skiområde Natrun med 4-5 pister der er særligt godt til den første dag på ski eller familien med små børn. Dette skiområde ligger i gåafstand fra de fleste hoteller der ligger i Maria Alm centrum.

Det store skiområde Aberg ligger ca. 2 km fra byen, men skibussen kører direkte dertil og turen tager ikke mere end ca. 5 min. Aberg giver adgang til hele Hochkönig området, der er sammenhængende. Bjerget Aberg er særligt kendt for den lange blå piste nr 10, der går fra top til bund.

Børnene er specielt glade for terrænet.

Info: skisport.dk