Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Maria La Gorda

Maria La Gorda

Området i den sydlige del af Pinar del Rio, ligger ganske uberørt af turismen, her findes stort set ikke skyggen af andre end en selv. Turen ned til det store og fredet naturreservat er ganske flot, og man mødes af store områder af tobaksplantager, men også andre afgrøder dyrkes her. Det er værd at nævne at den nulevende cigar-guru Robaina, stadigvæk driver sin plantage i denne del af landet. Skulle man have tid og lyst kan vel sagtens anbefales at slå turen forbi, og det er på ingen måde svært at se hvornår man nærmer sig hans territorium, folk og arbejdere står langs vejen og viser dig vejen, og prøver herved at høste et par dollars ud af turisterne, for at vide dem vejen.

Selve stranden ved Maria la Gorda er totalt dejlig, og du vil bare mødes af en uendelig lang strand, hvor det stort set kun er dig selv og dit evt. selskab du møder. Ja og så bortset fra lige de enkelte dykkere som tit og ofte tager dertil, da området og havet ud fra kysten dækker ikke mindre end 39 divesites, så mon ikke der er lidt for den flittige dykker at bruge tiden på.

Vores ophold i Maria la Gorda

10/11

Vi stod relativt tidligt op igen igen, for at komme så hurtigt afsted som muligt, da vi havde lidt tid og nogle kilometer foran os, vi havde jo 167 km som skulle tilbage ligges for at komme til Maria la Gorda, et Naturområde som er på UNESCO liste over områder som bør fredes. Turen gik fra Vinales via byen Pinar del Rio, af snoede veje, smuk natur, som I øvrigt fortsœtter langt ned mod syd. Isœr ved Martinez y Jaimes, området her er meget frugtbart og store dele af den cubanske tobak gror her. Man opdager hurtigt at man nœrmer sig den nulevende Robaina(88 år). Den eneste privat ejede tobaksvirksomhed på Cuba. Resten af til det sydlige Pinar del Rio, gik af snoede og hullede veje, men det er helt klart en flot tur, og man skal regne med en 5-6 timer fra Vinales.


10-12/11

Opholdet ved Maria la Gorda gik med det man kun kan fordrive tiden med, tage sol, snorkle og bare bade I det dejlige caribiske blå hav. Vi lavede ikke dagens gode gerning, og vores største fornøjelse var bare at daske rundt i vandet, på stranden og ved vores okay hyggelige lejlighed, ja og så også ved stedets restaurant.

Vær opmærksom på at der ikke kan betales med andet end kontanter på hotellet, og priserne er en smule højere end andre steder. Deres pizzas er faktisk kanon gode, og servicen er I top. Der er mulighed for at købe fuldpension i opholdet, men det må være op til en selv og vurdere om det kan svarer sig, vi følte ikke at det kunne

Som i måske nok kan forstå ud fra billederne som ovenover viser lidt af det som venter en, altså blåt vand og palmer, ja så er der ikke så pokker meget at berette om fra vores besøg. Vi slappede af og hyggede, og der er ikke mere at sige til det. Så skulle du ligge din vej forbi denne lille uspoleret perle, så er du forberedt på hvad der venter dig....sol, sommer strand og vand.

Vi skulle forsætte vores vej hele vejen tilbage mod Havana, for derefter at skulle videre igennem udkanten af byen, og så fortsætte imod Trinidad, hvilket vi alle så meget frem til, vi havde hørt så meget om byen og området, at vi næsten ikke kunne vente med mødet af byen, men foran os lå et køretur i et hug på bare små 8-9 timer.