Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Indonesien Info

Indonesien Info

Indonesien Fakta

Areal og befolkning:
Indonesiens arial er på 1.904.569 km2 med 200 mio. indbyggere.
Lokal tid:
Dansk tid +7 timer (vintertid) og +6 timer (sommertid).
Religion:
90% af befolkningen på Bali er hinduer, 9% er enten muslimer, buddhister eller kristne, 1% tilhører stammereligioner.
Sprog:
Bahasa indonesia er det officielle sprog. På Bali tales balinesisk og på feriestederne taler mange engelsk.
Officielle helligdage:
Flere højtider alt efter månens placering. Indonesiens nationaldag 17. august. Flere lokale helligdage.
Valuta:
INR = Indonesiske rupier. 100 DKK = 174.520,07 rupier (okt. 07). Kontanter i USD er nødvendigt, sedlerne må dog ikke være ældre end fra 1996. Det er vanskeligt at veksle skandinavisk valuta på Bali.
Strømstyrke:
220 v.
Visum:
For danske statsborgere kan visum rekvireres ved ankomst til Bali. Visum for ophold i max. 30 dage koster 25 USD, pr. 1. maj 2004. Pasfoto er ikke nødvendigt.
Vaccinationer:
Kontakt venligst egen læge eller Seruminstituttet.
Drikkevand:
Vandet fra hanen kan ikke drikkes. Som drikkevand anbefales vand på flaske.
Transport:
Der findes et stort udbud af taxier, der er et billigt transportmiddel. Bali har lokalbusser, dog uden tidstabel.
Kreditkort:
De fleste kreditkort kan anvendes, men gebyr på 2% opkræves mange steder.
Strande:
Stranden langs Sanur har over de sidste år gennemgået en stor udvikling i et Japansk sponsoreret projekt, hvor der er tilført adskillige meter god sandstrand. Endvidere er gangstien langs stranden renoveret og man kan nyde en dejlig spadseretur langs Sanur-stranden. Badesko anbefales. Nusa Dua har en dejlig sandstrand med mindre bølger, der ruller ind. Ebbe, flod og vinde kan hvirvle sandbunden op, og gøre vandet grumset.
Sport:
Fantastiske muligheder for snorkling og dykning. Udstyr kan lejes billigt. Desuden er der bl.a. tennis, badminton og flere golfbaner på Bali.
Forlystelser:
Der er dagligt underholdning på flere af restauranterne. Der findes flere barer, der har levende musik og holder åbent til midnat.
Mad og drikke:
Indonesisk mad er meget god og desuden billig. På restauranter kan man spise alt lige fra indonesiske specialiteter til international mad. En 3-retters menu på en god restaurant koster ca. 80 DKK ekskl. drikkevarer.
Klima:
Tropisk klima afhængig af hvor tæt man er på Ækvator. Det er varmt året rundt med dagtemperaturer på ca. 30 grader og om natten ca. 20-25 grader. Monsunvindende medbringer kraftig regn og regntiden starter på Bali mellem december og marts. Da er luftfugtigheden ofte er høj, 70-85 % og der falder mere end 200 mm regn hver måned. Regnen kommer i form af intensive byger, som efterfølges af solskin. I højsæsonen, april-oktober, er fugtigheden lavere (ca. 60%) med betydeligt mere spredte skyer. I juni-august blæser desuden ofte en svalende havbrise. Bjergområderne på de indre dele af Bali er køligere end kystområderne, især om natten.
Øvrigt:
Drikkepenge er velset og man giver drikkepenge de fleste steder. Til bagagebærere, rengøringspersonale, serveringspersonale, lokalguider, chauffører, osv.
Shopping:
På Bali findes alt inden for shopping - strandmarkeder, lokale markeder, specialbutikker og store indkøbscentre. Alle steder er der mulighed for at gøre en god handel, om det er mærkevarer eller nogle af de kendte kopier, du er på udkig efter. Lædervarer, trævarer, malerier, guld, skræddersyet tøj, håndsyede lædersko og jakker samt naturligvis det unikke sølvarbejde fra Bali er blot nogle af de fordelagtige køb, du kan gøre her.