Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Chiang Rai

Chiang Rai

Chiang Rai

Vi tog afsted i sensommeren 2001, og vi havde lagt en nogenlunde plan for havd de 21 dage i Thailand skulle bruges på, og de blev så sandelig brugt.

Vi lagde ud fra Chiang Rai, efter et kort transit i Bangkok, hvor vi har i sinde at ende rundrejsen. Først lidt info om området i nord Thailand:

Hovedstaden i Thailands nordligste provins er på flere måder en interessant by. Den afslappede stemning afspejles på de små lokale markeder, og som udgangspunkt for spændende trekkingture er det et godt alternativ til det det mere overrendte Chiang Mai. Selve byen har flere templer, men det mest interessante er nok Wat Phra Kaew templet, der oprindelig var hjemsted for den berømte "Emerald Buddha", der kan ses i Bangkoks Grand Palace, og munkene ved templet fortæller gerne indlevende om statuettens historie.
Der er busser fra Chiang Rai til Chiang Mai (ca. kr. 20, fire timer) og fra Chiang Rai til Bangkok (ca. kr. 100, 12 timer). Chiang Rai er også udgangspunkt for ture til Mae Sai, og Sop Ruak, centrum for den Gyldne Trekant, hvor Burma, Laos og Thailands grænser mødes. Begge steder kan besøges på en dags tur fra Chiang Mai

Vi lagde tures forbi Gyldne Trekant, for at få en smagsprøve på hvad det er for et område der tales så meget om. Ud over dette besøgt vi også den afdøde dronnings sommerresidens, en yderst flot og fascinerende tur godt op i terrænet, med udsigt til den smukkeste have. På vores ture rundt i det nordthailandske havde vi følgeskab af en særdeles venlig lokalguide ved navn Gugai (kan staves på anden måde sikkert). Hun førte os med sikker hånd rundt til de forskellige steder.

Se video fra Chiang Rai

Et ophold omkring Chiang Mai er noget helt andet en det sydlige Thailand, det tåler på ingen måde sammenligning, livet, priserne, maden og befolkningen er noget mere afslappet, og man mærker desværre også at meget af den thailandske finansielle industri er forsvundet lidt hvilket også gør området en del mere fattigt set i forhold til det solbeskinnet syd, hvor masse turismen findes.

Alt i alt var vi i det nordligste Thailand i 3 dage inden vi tog videre med Longtail båd i ca.4.5 timer til den lille by Tha Ton, hvor vi derfra skyndte os videre med lokal chauffør til vores egentlige næste mål på turen, Chiang Mai og mødet med Karenstammerne, et afsides sted.

{flike}

www.jysk-rejsebureau.dk www.kuoni.dk www.thailand.com