Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Trans Asien 1998

Trans Asien 1998

Trans Asien 1998

Det klassiske eventyr. Alle har hørt om Den transsibiriske Jernbane. I utallige film og bøger er handlingen henlagt til denne berømte togstrækning fra verdensdel til verdensdel, der herved har fået et skær af eventyr og romantik over sig - en rejse kun forbeholdt de få. Det sidste er heldigvis ikke rigtigt længere. Rusland byder nu vesterlændinge velkommen på rejsen gennem det mægtige Sibirien ad verdens længste jernbane, som får andre togruter til at blegne. 9.289 km fra Moskva til Vladivostok (med færgeforbindelse til Japan) eller næsten 7.865 km fra Moskva til Beijing i Kina via Mongoliet.

Transmongolske jernbane

Den transmongolske jernbane har samme linjeføring som den transsibiriske mellem Moskva og Ulan Ude og har derefter følgende rute til Mongoliet og Kina:

  • Forlader den transsibiriske jernbane (5655 km fra Moskva)
  • Nausjkij (5895 km), russisk grænseby
  • Russisk-mongolske grænse (5900 km)
  • Suhe-Bator (5921 km), mongolsk grænseby
  • Ulaanbaatar (6304 km), Mongoliets hovedstad
  • Dzamyn Ude (7013 km), mongolsk grænseby
  • Erlyan (842 km fra Beijing), kinesisk grænseby
  • Datong (371 km)
  • Beijing
 
Jeg ved ikke hvad der fik mig til at skulle tage den pokkers lange tur med toget, men efter at have spurgt min ven Marat, og han var frisk på ideen om skulle den vej for at komme til Fillipinerne. Så vi tog ind til Marco Polo Tours, hvor vi blev hjulpet i gang med vores forberedelser, og pludselig så kom dagen hvor vi tog af sted med toget fra Østerport i København, og så stort set hele vejen til Beijing. Kun  afbrudt af en sejllads imellem Stockholm og Turku i Finland

En fantastisk togtur igennem det barske og nuanceret landskab i Rusland, hvor vi virkelig fik set både fattig og rig på nært hold, med "små" stop på de stationer man kommer igennem, hvor de mange sælgere står med brød, æg og drikkelse etc. Ikke at man ligefrem får lyst til at handle...derfor brugte vi også de små shops som ligger på stationerne.

På turen komme vi også igennem Mongoliet, hvor synet af de fantastiske sletter, hvor man ser nomaderne holder til, for slet ikke at nævne den golde Gobi- ørken.

Efter 4 dage i Kina mægtige og spændende hovedstad, fyldt med masser af kultur, historie og spændende nuancer, gik turen faktisk videre til endnu en storby i asien, og tro det eller ej, det blev til endnu en togtur igennem Kina's store land.

Det var den sidstnævnte rute vi valgte at rejse igennem. Skynd dig at hoppe videre til lidt historie fra Rusland og mødet med Østeuropas metropol.