Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Kina

Kina

Kina 

Mao, røgelse og folk der render rundt og spytter. Et folkefærd der på mange måder virker nysgerrige og alligevel lidt tøvende overfor europæere..!!

Myterne om det kinesiske rige er mange og er ikke blevet mindre vedholdende eller imponerende siden Marco Polo i sin tid entrede Ketai, som Kina den gang kaldtes. Dengang var det den silkens fortræffelighed og skrivekunstens mestre, der tryllebandt, i nyere tid er det massakren på den Himmelske Freds Plads, formand Maos lange march, kulturrevolutionen, millioner af cykler, undertrykkelsen af Tibet, liljefødder, Muren, kommunisme og kinesisk mad, som har hæftet sig på nethinden.

Det er ikke alle sammen positive billeder, men alle bombastiske og inciterende. Vi vil gerne se landet med vores egne øjne, for vi har alle måttet forholde os til riget i midten. Og mødet med Kina er nødvendigvis mødet med disse billeder, men først og fremmest mødet med de 1 milliarder kineseres land, et frontalangreb på hele følelsesregistret.

Du begejstres, forarges, henrykkes og udfordres. Intet andet land får én til at føle sig så ubetydelig og samtidig så levende, og man spørger sig selv, hvad mere man kan ønske sig.

Rygsæksrejsende har i årtier beklaget sig over kinesernes lukkethed, den ugæstfrie attitude, obstruktion fra tog og busselskabernes side osv. Den ene rejsende efter den anden har forladt Kina, før de fandt ind i rytmen, hvori landet lever og har ladet rygtet cirkulere videre til andre rejsende

Kina, står for mig som en meget speciel oplevelse, et asiatisk land som på mange måder udskiller sig fra det som jeg har været vandt til fra resten af Asien.

At stå på den kinesiske mur og se ud over landskabet er en oplevelse som bare ikke kan beskrives, jeg vil i den forbindelse anbefale folk at ta' lidt længere end bare det første stop til muren, der hvor de fleste stopper er nemlig ved Badaling. Tag evt. en af de mange tur operatører op til Simatai, et sted som ikke er SÅ besøgt som sidstnævnte...!!

Sommerpaladset som vi også nåede i de 4 dage vi var i Beijing, skal naturligvis også ses og opleves, i billedserien ovenover er der et lille udpluk af hvad der venter dig at smukke omgivelser. Paladset er fra 1750 og er opført af Qinglong som en gave til hans mor. Det tog 15 år at færdiggøre byggeriet og i 1860 skete der desværre dette at det blev plyndret af fremmede tropper. Derefter blev det genopført i 1888. Efter Kina frigørelse blev parken åben for befolkningen og fik navnet, Yiheyuan(Sommerpaladset).

Et besøg i Den Forbudte By, blev det også til, dette enorme bygningværk, er så absolut et besøg værd. Vi var dog ikke så pokkers heldige med vejret denne dag, det regnede, og det blev med at regne, lidt trist- da billeder fra dette besøg blev yderst kedelige at se på.

Jeg håber helt sikkert på at der kommer en tid igen, og så er der masser jeg gerne vil opleve af Kina. Nu kan du klikke dig videre for at læse lidt om vores ophold i Hong Kong, der i samme år blev over givet til republikken Kina.

{flike}