Strict Standards: Declaration of redMigratorTable::load() should be compatible with JTable::load($keys = NULL, $reset = true) in /home/www/travelogues.dk/plugins/system/redmigrator/redmigrator/table.php on line 26
Moskva

Moskva

Moskva

Vores tur med toget fra Moskva til Beijing

Når man slentre igennem den livlige banegård hvorfra toget afgår, er det med i tankerne hvordan turen vil se ud på godt og ondt. At skulle rejse igennem et så stort land som Rusland for derefter at fortsætte turen ned fra Mongoliet og videre til Beijing. Kan man overhovedet få tiden til at gå, vil drømmen briste eller bære ud fra de ting man har læst og set på fjernsyn omkring denne lange transport vej som jernbanen jo et eller andet sted fungere som.

Et stort virvar af mennesker drøner rundt på perronen, og ud over højtaleren spreder en stemme som man ikke kan forstå, men sikkert med information om togafgangene. Sælgere går rundt og forsøger at skaffe sig lidt ekstra penge at leve for ved salg af brød og drikkelse og meget andet!!

Vi finder med en smule hjælp fra vores lokalguide vores togvogn og dermed også vores kabine som vi de næste 7.865 km skal tilbringe sammen. Til turen har købt godt med noodlesupper, og det blev da også til små 62 pakker på hele turen, fordelt på Marat og jeg selv!!.

Da toget bliver fløjtet til afgang, vinker vi lige til vores lokalguide, og så er det ellers derud af på de uendelige skinner som giver denne skærende metallyd fra sig når toget drejer sig igennem byen på dets lange vej. Nu vil jeg ikke trætte dig som læser med tanker og og alt muligt ævl fra denne tur, da det alligevel ikke er relevant for dig som læser.

Vi har jo mødt et par andre i Moskva, som også skulle med toget, deri blandt er sødt par fra Norge, nemlig Dag og Jannicke, ja også var der også 4 andre danskere fra Jylland, som på deres tur skulle bo på 1. klasse på deres tur, men vi skulle "kun" bo på 2. kl. Hvad man skal vælge, vil jeg ikke dømme, men er man lidt til privat liv og et bad, og ikke en truckervask, så skal man klart vælge 1. kl. her har du privat bad og hyggelig kahyt. På 2. kl. bor man i en 4 personers kahyt og må nøjes med en håndvask i mellemgangen og en fantastisk samovar i togvognens ene ende...ikke noget dumt at udstyre disse tog med.